• 1

omslag barack obama marco van den doelTitel: Barack Obama
Hoop en Verandering?
Terugblik op de historische
Amerikaanse verkiezingen van 2008
Marco van den Doel
Barack Obama
Hoop en Verandering?

ISBN 978-90-484-1169-6

De Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2008 kunnen nu al historisch worden genoemd. Voor het eerst in de geschiedenis van de Verenigde Staten deden een zwarte man en een blanke vrouw mee in de strijd om het hoogste ambt in de Amerikaanse politiek. In dit boek staat de race van Barack Obama naar het Witte Huis centraal.

De auteur beschrijft niet alleen de algemene politieke belevenissen van een jaar Obama, maar ook wordt aandacht besteed aan de niet alledaagse feiten. Weet u waarom bierdrinkers op McCain stemden? Waarom Elton John voor Hillary Clinton optrad en Obama graag ‘taboo’ speelt? Het staat allemaal in dit boek vermeld.

Voor een beter begrip wordt door de auteur ingegaan op het Amerikaanse kiesstelsel. Vervolgens wordt het verloop van de verkiezingscampagne behandeld. Ook wordt ingegaan op de vraag waarom Obama uiteindelijk heeft gewonnen. In dit boek staat door de terugblik de tijd even stil.

#OCMN Actueel

Met #OCMN Actueel krijg je paar keer per maand relevant nieuws over activiteiten van OCMN en ondernemers verbonden aan het netwerk. Stay Connected!

Utrechtse Euro

logo utrechtse euro

De OCMN organisatie en steeds meer Cardhouders nemen deel aan de Utrechtse Euro

OCMN - Data Collectief ambassadeur

logo datacollectief

Bedrijfsbanners