Emily Palmer - Taalzeker - taal en training

Emily Palmer was in de periode 2014 - 2016 hoofdredacteur van de OCMN-website. Hiermee leverde zij een belangrijke bijdrage aan het netwerk.

Emily staat mijns inziens symbool voor al die bijzonder competente vakspecialisten die het OCMN-netwerk rijk is. Heel bewust heeft zij er in een vroeg stadium al voor gekozen om haar specialistische taalkundige kwaliteiten als zelfstandig ondernemer met de wereld te delen. Dit doet zij onder de bedrijfsnaam Taalzeker.

'Taalzeker is een eenmanszaak (eenvrouwszaak), die ik – Emily Palmer – heb opgericht om me in alle vrijheid bezig te kunnen houden met mijn interesses: taaltrainingen en workshops geven, educatief materiaal ontwikkelen, redigeren en corrigeren ... Als het maar met taal te maken heeft!', aldus Emily.

Die passie voor taal en het leren van een taal aan anderen komt voort uit haar studietijd. Hoe leren mensen een taal? Dat intrigeerde Emily in het bijzonder. Tijdens haar studie Franse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Utrecht (1997-2001) heeft zij zich dan ook verdiept in taalverwerving. Daarmee heeft zij haar passie voor taal kunnen combineren met heldere inzichten en vaardigheden om aan anderen een taal te leren. Die taal werd het Nederlands, haar moedertaal, zowel voor Nederlanders die beter willen leren schrijven als voor anderstaligen (NT2, Nederlands als tweede taal).

Als ondernemer ontmoette ik Emily voor het eerst bij het ondernemersnetwerk OC Domstad. Zij maakte toen meteen al een diepe, bijzondere indruk op mij. Tussen alle druk pratende zelfverzekerde mkb-ondernemers en toch vaak veelal onzekere, net begonnen eenpitters, was Emily de rust zelve. Een prettige gesprekspartner. Uitermate beschaafd en zorgvuldig in haar gesprekken. Hartelijk en plezierig serieus. Het was de houding van Emily die mij deed beseffen dat er een groot verschil is tussen 'noodgedwongen' zelfstandigen en vakspecialisten die bewust kiezen voor het zelfstandig ondernemerschap. Zij houdt zich in alle vrijheid, naar eigen keus, wens en inzicht bezig met datgene wat haar professioneel boeit. Dat is wat ik in haar zag en wat ik telkens weer zie als we elkaar ontmoeten.

nederlands naar perfectie omslagEmily geeft al vijftien jaar met veel enthousiasme Nederlandse les aan hoogopgeleide anderstaligen. Ook geeft ze workshops voor NT2-docenten, want ze helpt andere docenten graag om zich verder te ontwikkelen. Daarnaast geeft ze schrijfvaardigheidstrainingen en ontwikkelt en redigeert ze educatief materiaal, voor Frans en Nederlands. Ze is auteur van de lesmethode ‘Nederlands naar perfectie’, een totaalmethode die vergevorderde cursisten van niveau B2 naar niveau C1 brengt.

#OCMN Actueel

Met #OCMN Actueel krijg je paar keer per maand relevant nieuws over activiteiten van OCMN en ondernemers verbonden aan het netwerk. Stay Connected!

Utrechtse Euro

logo utrechtse euro

De OCMN organisatie en steeds meer Cardhouders nemen deel aan de Utrechtse Euro

OCMN - Data Collectief ambassadeur

logo datacollectief

Bedrijfsbanners