Hier tref je de evenementen van zowel OCMN als haar deelnemers als externe evenementen.
Als OCMN Cardhouder kan je hier evenementen publiceren die jij onder de aandacht wilt brengen.
Dat mag gratis binnen de voorwaarden en gedragsregels van OCMN.

Evenement opgeven doe je via: info@ocmn.nl

Workshop 1:Grammatica & NT2: wat doe je er mee?
Vrijdag, 26 Januari 2018, 09:30 uur - 12:30 uur
Hits : 459
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ben je docent NT2 of wil je graag NT2-lessen gaan geven? Taalzeker biedt een reeks interessante workshops aan om jezelf verder te ontwikkelen als docent. De workshops zijn bedoeld voor docenten die lesgeven aan hoogopgeleide anderstaligen. Het maakt niet uit of je lesgeeft aan groepen of individuen en of je veel of weinig ervaring hebt: iedereen is welkom!

Workshop 1:

Geef je les aan hoogopgeleide anderstaligen en weet je niet goed wat je met grammatica aan moet in je les? Twijfel je over de manier waarop je de regels aanbiedt? Wat moet je bijvoorbeeld met het woordje ‘er’? Hoe bied je de onregelmatige verleden tijden aan? Waarom zeggen we eigenlijk ‘lekker weer’, maar ‘lekkere koffie’? Voor veel cursisten is grammatica een prettig hulpmiddel om zich het Nederlands beter eigen te maken. Wil je weten wat je moet uitleggen en hoe je dat kunt doen? Dan is deze interactieve workshop een mooie kans om dat te leren.

We bekijken kort enkele theorieën over het onderwijzen van grammatica en we bespreken het gebruik van termen in de les. Daarna krijg je voorbeelden aangereikt voor het aanbieden van grammaticaregels. Vervolgens ga je er zelf actief mee aan de slag. Pas de tips en ideeën toe en voel je zekerder in je lessen!

Er zijn in totaal 4 workshops. Meer informatie vind je op:

http://www.taalzeker.nl/workshops/nt2-workshops.

Locatie De Stadstuin, europalaan 20, 3526 KS Utrecht