OCMN - Huisjurist

Voor algemeen ondernemersrecht en specialistische juridische zaken.

Op 1 juli 2021 treed de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (kortweg de WBTR) in werking. De WBTR is bedoeld om de kwaliteit van bestuur en toezicht bij rechtspersoon, met name stichtingen, verenigingen en coöperaties, te verbeteren.

Wil je meer weten over de WBTR of heb je advies nodig? Neem dan contact op met de OCMN Raad van Advies via https://ocmn.nl/contact of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

27 september 2020 is het UBO register in werking getreden. UBO staat voor in het Nederlands voor Uiteindelijk Belanghebbende van een Organisatie. Het idee van het UBO-register is het transparanter maken van wie de touwtjes in handen heeft bij rechtspersonen die in Nederland zijn opgericht.

Wil je meer weten over het UBO register of heb je advies nodig? Neem dan contact op met de OCMN Raad van Advies via https://ocmn.nl/contact of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.