Raad van Advies

Waarom een RvA?
De OCMN Raad van Advies is sinds 2019 actief om de groei van aan OCMN verbonden bedrijven te bevorderen.

Hoe ontstaan?
Deze RvA is ontstaan op basis van de jarenlange ervaring met netwerken die binnen OCMN is opgedaan. Opvallend daarbij is dat vele ondernemers regelmatig aangeven in contact te willen komen met ervaren, praktijkgerichte adviseurs en specialisten. Gewoon netwerken en vervolgens ontdekken wie goed aansluit bij de wens en behoefte van de ondernemer blijkt weinig efficiënt te zijn. Om op een solide basis te kunnen voorzien in gedegen advies- en ondersteuningstrajecten die aansluiten bij de groeiambitie van de ondernemer, is de RvA opgericht.

Wat is de werkwijze?
De OCMN RvA kenmerkt zich door een gestructureerde aanpak die begint met een uitgebreide intake. Met deze intake ontstaat een helder beeld van kansen, bedreigingen, sterke en zwakke aspecten die invloed hebben op de groei van de onderneming.

Het intake verslag wordt door de leden van de Raad van Advies beoordeeld en besproken. Vervolgens wordt er een voorstel gedaan: op welke gebieden en met welke specialisten kan een groeitraject worden ingezet. Daarbij krijg je meteen inzicht in de benodigde investering in tijd en geld voor de optimale inzet van advies- en ondersteuningswerkzaamheden van de betrokken specialisten.

Voor het plannen van een intake gesprek met één van de OCMN Raad van Advies leden kun je een mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 030 - 8770244

euro 870757 1920

In deze blog de beste tip voor een ondernemer: doe niet alles alleen. 

Voor elke ondernemer geldt, dat het goed is om de eigen koers te bepalen en daar ook alleen de verantwoordelijkheid in te hebben. Jij bent immers degene die bepaald welke kant je op wil met je bedrijf. Niemand anders dan jij weet wat goed is om die koers te bepalen. Jij bepaalt het succes van je bedrijf. Maar…ook de mogelijke ondergang!

Zo is er altijd een maar en zeker als ondernemer zul je ervaren, dat het leven vol met van die momenten zitten, waarop er iets gebeurd, waar je geen rekening mee hebt gehouden. Dat twijfel je overvalt. Mogelijk dat je wat tegenslag ervaart. De wind tegen hebt, of uit koers geblazen wordt? Mooi als dat niet gebeurd, maar zelfs als dat niet het geval ‘lijkt’ te zijn, geldt ook de volgende raad.

Deze raad is: zorg dat je een sparring partner in de buurt hebt. Deze kan in goede, maar ook in roerige tijden je helpen om koers te houden, koers te bepalen of koers te verleggen. Jij blijft stuurman van je bedrijf, maar meer ogen en vooral ook vreemde ogen zien meer en kunnen voor jou en je bedrijf van grote toegevoegde waarde zijn. Hoe je het organiseert is natuurlijk aan jou, maar deskundig advies van mensen met jarenlange (ondernemers) ervaring kan het verschil tussen succes en falen bepalen.

Een methode daartoe is een Raad van Advies. Liefst een club van personen, die vanuit verschillende invalshoeken kijken naar jou, jouw bedrijf en de uitgezette koers. Zo’n Raad van Advies neemt niet je werk over, maar kan wel je richting geven, je een zet in de goede richting geven en je wijzen op gevaren, maar ook kansen.

Interesse? Neem contact op, dan vertellen we meer over hoe wij dat doen.

Raad van Advies Team

 • Joop der Weduwen

  Joop der Weduwen

  Joop heeft in Utrecht in de jaren 80 van de vorige eeuw rechten gestudeerd en is zowel strafrechtelijk als privaatrechtelijk afgestudeerd. In 2005 heeft hij ook strategisch management afgerond aan dezelfde universiteit.

  Read More
 • Michiel van de Watering

  Michiel van de Watering

  Michiel is sinds 2004 ondernemer vanuit zijn bedrijf Accountable Marketing. Na het verschijnen van zijn eerste boek ‘Marketing Kassa’ in november 2012 is hij ‘overgestapt’ van corporate klanten naar het MKB.

  Read More
 • Peter de Wever

  Peter de Wever

  Peter de Wever is gestart bij KPMG en is sinds 1992 Register Accountant. Hij heeft daarna een periode van 5 jaar gewerkt als Finance Director van een handelsonderneming. Sinds 1997 is Peter actief als Interim Manager.

  Read More
 • 1