Huislabels

jouw specialisten

Doneer Crypto en support OCMN

euro 870757 1920

In deze blog de beste tip voor een ondernemer: doe niet alles alleen. 

Voor elke ondernemer geldt, dat het goed is om de eigen koers te bepalen en daar ook alleen de verantwoordelijkheid in te hebben. Jij bent immers degene die bepaald welke kant je op wil met je bedrijf. Niemand anders dan jij weet wat goed is om die koers te bepalen. Jij bepaalt het succes van je bedrijf. Maar…ook de mogelijke ondergang!

Zo is er altijd een maar en zeker als ondernemer zul je ervaren, dat het leven vol met van die momenten zitten, waarop er iets gebeurd, waar je geen rekening mee hebt gehouden. Dat twijfel je overvalt. Mogelijk dat je wat tegenslag ervaart. De wind tegen hebt, of uit koers geblazen wordt? Mooi als dat niet gebeurd, maar zelfs als dat niet het geval ‘lijkt’ te zijn, geldt ook de volgende raad.

Deze raad is: zorg dat je een sparring partner in de buurt hebt. Deze kan in goede, maar ook in roerige tijden je helpen om koers te houden, koers te bepalen of koers te verleggen. Jij blijft stuurman van je bedrijf, maar meer ogen en vooral ook vreemde ogen zien meer en kunnen voor jou en je bedrijf van grote toegevoegde waarde zijn. Hoe je het organiseert is natuurlijk aan jou, maar deskundig advies van mensen met jarenlange (ondernemers) ervaring kan het verschil tussen succes en falen bepalen.

Een methode daartoe is een Raad van Advies. Liefst een club van personen, die vanuit verschillende invalshoeken kijken naar jou, jouw bedrijf en de uitgezette koers. Zo’n Raad van Advies neemt niet je werk over, maar kan wel je richting geven, je een zet in de goede richting geven en je wijzen op gevaren, maar ook kansen.

Interesse? Neem contact op, dan vertellen we meer over hoe wij dat doen.

Organisatie gegevensOndernemers Conferenties Midden-Nederland

Adres- en contactgegevens

OCMN
Groothandelscentrum Midden-Nederland
Laagraven 5d
3439 LG Nieuwegein

T: +31 30 8770244
E: info@ocmn.nl

KvK: 30171916 - TEiM