Begin 2014 heb ik het Juridisch Podium opgericht als vast onderdeel van het OCMN netwerk. In de praktijk bleek namelijk dat ondernemers en juristen vaak op het verkeerde momemt met elkaar in contact kwamen. Veelal op het moment als er een juridisch probleem al gaande was. De jurist kon dan alleen nog maar proberen erger te voorkomen en de zaak verdedigen.

Daarnaast bleek uit mijn gesprekken met juristen dat zij vaak aangesproken werden op onderwerpen waar zij nu net niet in gespecialiseerd zijn. De ondernemer in kwestie had dan ook geen houvast om te weten welke jurist in welke situatie voor hem het beste zou zijn.

Als ondernemer kom je, of je wilt of niet, altijd in een juridisch speelveld terecht. Het is een onlosmakelijk verbonden feit horende bij ondernemen. Om nu in een zo vroeg mogelijk stadium ondernemers en juristen, ongedwongen imet elkaar in contact te brengen, ontstaat er duidelijkheid over de verschillende specialismen en kan men rustig werken aan een onderlinge relatie. Als er dan een conflictsituatie ontstaat, kunnen ondernemer en jurist snel schakelen, daarmee problemen zelfs voor zijn of beter nog, pro-actief nieuwe kansen in de markt benutten.

Het Juridisch Podiuim is inmiddels een vast vertrouwd onderdeel bij de OCMN bijeenkomsten. In deze rubriek kunt u meer lezen over de zes aangesloten advocatenkantoren en juristen.

Peter Klink - Organisator OCMN

Advocaten in de Praktijk

mr Suzanne Meijers

Telefoon: +31 30 214 5024
Website: indepraktijk.com

Als arbeidsrechtadvocaat helpt Meijers grote en kleine ondernemers met uiteenlopende juridische problemen gerelateerd aan het arbeidsrecht.

Suzanne werkt al ruim 14 jaar met veel plezier als specialist in dit vakgebied. Zij is zelfstandig advocaat/partner bij Advocaten in de Praktijk in Utrecht. Daarnaast heeft zij haar eigen blog Arbeidsrechtnieuws.nl, waar regelmatig de laatste nieuwtjes op het gebied van arbeidsrecht op geplaatst worden.

Tevens geeft Suzanne graag presentaties, onder meer over de Wet Werk en Zekerheid en de Wet DBA. Kijk voor meer informatie op arbeidsrechtnieuws.nl.

Beverwijk van Gilst Advocaten

mr Lucas van Gilst

Telefoon: +31 30 281 96 60
Website: beverwijkvangilst.nl

Opleiding: Utrecht University Bachelor/Master, Privaatrecht en Internationaal recht  University of Nottingham ERASMUS, European & International Law   Profiel:  Advocaat en eigenaar Beverwijk Van Gilst Advocaten.  Binnen het OC Juridisch Podium vertegenwoordigd als specialist in contractenrecht.

Zie ook onze website Voorbeeldcontract.nl De meest complete collectie van voorbeeldcontracten en modelovereenkomsten, opgesteld door gespecialiseerde advocaten

logo voorbeeldcontract

Aston Cloak Juridisch Advies

mr. Alicia C.M. Schalkwijk

Telefoon: +31 30 210 60 90
Website: ashtoncloak.nl

Ashton Cloak hecht er aan om ook een bijdrage te leveren aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij brengen dit in de praktijk door voor Start-Ups een gereduceerd tarief te hanteren. Op deze wijze hebben zij toegang tot professionele juridische advisering waardoor fouten bij het opstarten voorkomen kunnen worden.

Een van de onderscheidende kenmerken van Ashton Cloak is dat wij als een van de weinige adviesbureaus de combinatie van de specialismen Intellectueel Eigendom en Gezondheidsrecht in onze portefeuille hebben.

Juridisch EHBO

mr Joop der Weduwen

Telefoon: +31 6 40 86 80 68
Website: juridischehbo.nl

De insteek is om voordat er pijn of erger ontstaat hulp te bieden. Preventie staat voorop. We willen jou op een eenvoudige en goedkope manier helpen aan een advies en praktische juridische oplossing, waar je mee verder kan. Wij doen dat met een accent op het gebied van: sociaal verzekeringsrecht en ondernemingsrecht

 

 

 

 

 

Arnold & Siedsma

ir Raimond Haan

Telefoon: + 31 76 521 49 36
Website: arnoldsiedsma.com

Vakgebied:  Werktuigbouwkunde, transport, vliegtuigindustrie, civiele techniek, machinebouw, procestechnologie, tuinbouw, consumentenbranche, energie en voedselverwerkingsmachines.    Als octrooigemachtigde kan hij zich goed identificeren met zijn cliënten, en weet hij hoe complex octrooiprocedures kunnen worden ervaren.

 

 

 

 

 

Subcategorieën

Bedrijfsbanners

OCMN - Juridisch Podium 2017