Op 2 februari jl. heeft tijdens de OCMN netwerkbijeenkomst de eerste Brainstorm Sessie plaatsgevonden. Initiatiefneemster van deze sessie was Karen Jansen van Utrecht4Business. Een kleine groep ondernemers kon met elkaar van gedachten wisselen over diverse vraagstukken.

De volgende sessie is tijdens de OCMN bijeenkomst op 6 april 2018. Aanmelden kan hier.

Onderstaand een aantal reviews van deelnemers.

Rudolf Liefers, MKB Winstcoach:

Nuttige bijeenkomst afgelopen vrijdag. In een mooie open en “veilige” setting konden enkele ondernemers hun grootste vraagstuk op tafel leggen en daar vragen over en ook antwoorden op krijgen. Er kwamen mooie reacties en soms simpele oplossingen op grote vragen. Vanuit mijn rol als MKB Winstcoach was ik voor de collega-ondernemers natuurlijk scherp op het financieel realisme van alle geboden suggesties.

 

Bianca Visscher, Pure & Easy:

Vandaag heb ik deelgenomen in een open en spontane brainstormsessie. Ondanks dat ik me niet had aangemeld voelde ik mij meer dan welkom.
De brainstormsessie was door 2 hulpvragen onderverdeeld in 2 groepen, wat je verplicht tot kiezen tussen de onderwerpen. In een groep van max. 8 mensen zou ik de voorkeur geven aan het ‘behandelen’ van een aantal hulpvragen met de gehele groep.
Wat ik er persoonlijk inhoudelijk van vond:
Tijdens de brainstormsessie hebben we op een open en vriendelijke manier geluisterd naar de vraag en naar aanleiding hiervan veel vragen gesteld en met ideeën en opties getracht degene met de hulpvraag werkelijk te helpen en te stimuleren. Met respect werd omgegaan met ieders idee en gedachte waardoor ik me vrij voelde om mijn gevoel onder woorden te brengen. Er was voldoende ruimte om na de ‘officiële’ hulpvraag ook in te gaan op wat er bij anderen speelde, zo ook bij mij. Heel fijn om te kunnen sparren met mensen die je (in mijn geval) niet kennen en waar je vanaf nul je verhaal moet en kunt doen. Hierdoor is er weinig ruis en voorkennis waarmede vooringenomenheid. Heel fijn advies gehad en tips om verder te kunnen. Ik vond het top!

 

Ina Davids, AMBERWIN:

Ben helemaal enthousiast over de brainstorm bij OCMN vanmorgen. Op een lastige ondernemersvraag waar ik al een tijd mee liep heb ik waardevolle suggesties en tips gekregen. Deze kan ik bovendien direct toepassen. En dat in nog geen 20 minuten!
Mijn suggestie: bied alle OCMN-leden de kans om elke maand het eerste uur van de bijeenkomst in groepjes te brainstormen. Dan voeg je nog meer waarde toe aan dit netwerk!

Bedrijfsbanners