OCMN - Raad van Advies

voor aan OCMN verbonden ondernemers met de ambitie om hun bedrijf sneller te laten groeien

Visie:
De landelijke maatregelen voor het bestrijden van het coronavirus zullen grote economische gevolgen hebben. Ook aan de ondernemers verbonden aan het OCMN netwerk, van vakspecialist tot en met kleinbedrijf, zal dit niet ongemerkt voorbij gaan.
Er zullen door de overheid naast maatregelen voor de volksgezondheid, ook economische maatregelen genomen worden. Welke deze zijn zal later vandaag en de komende dagen en weken zeker meer vorm krijgen.

Standpunt:
De OCMN Raad van Advies voorziet in een ondersteunende rol voor ondernemers door hen pro deo met advies over deze maatregelen te helpen.
Maatregelen die nu al benoemd worden zijn:

  • Werktijdsverkortingsregeling
  • Belastinguitstel
  • Uitbreiden ofwel toegankelijker maken van (borgstellings)krediet

Maar hoe werkt dit nu? Bij wie moet je zijn? Wat kan je verwachten aan procedures? En bovenal wat zijn de consequenties als je zo’n maatregel inzet voor jouw bedrijf?

Pro deo inzet:
De OCMN Raad van Advies zal zich verdiepen in de maatregelen om ervoor te zorgen dat we:

  • De regelingen begrijpen
  • Er een mening over hebben
  • Een beeld hebben over de uitvoer

Op basis hiervan kunnen de Raad van Advies leden ondernemers op weg helpen bij de te nemen stappen voorafgaand aan de inzet van de relevante maatregelen.

De OCMN Raad van Advies streeft er naar om voor jou in beeld te brengen:

  • Welke maatregelen zijn er?
  • Welke maatregelen kan je nemen?
  • Welke consequenties brengen deze maatregelen met zich mee?
  • Wat te doen met deze consequenties?

Dit in het hele begin stadium ter voorbereiding op de stap naar de accountant, bank of overheidsinstelling die je mogelijk gaat nemen. Als OCMN Raad van Advies zien wij het als onze bijdrage om jou als ondernemer voorbereid en daardoor sneller en besluitvaardiger één of meerdere maatregelen te overwegen of in te zetten.

De OCMN Raad van Advies wordt vertegenwoordigd door:
Michiel van de Watering
Joop der Weduwen
Peter de Wever
Heleen Moes
Wil je contact met hen, dan kan dat per e-mail aan het OCMN Secretariaat via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  en wij zullen je doorverwijzen naar de juiste persoon.

Namens de Raad van Advies
Peter Klink
OCMN Management

 

Persoonlijke noot:
Een crisis is dramatisch maar nooit alleen maar drama. Het is ook een tijd van kansen en dat zeker voor ondernemers. Geheel afhankelijk van jouw activiteit, product of dienstaanbod, kan ook deze crisis leiden tot record omzet en winst. Dat is prima en absoluut onderdeel van onze kapitalistische economie waar ik volledig achter sta. Dit wel in de overtuiging en in het volle bewustzijn dat je alleen maar een succesvol ondernemer bent als je een bijdrage levert aan andermans succes.
Mijn naam is Peter R. Klink

Waarom een RvA?
De OCMN Raad van Advies is sinds 2019 actief om de groei van aan OCMN verbonden bedrijven te bevorderen.

Hoe ontstaan?
Deze RvA is ontstaan op basis van de jarenlange ervaring

Heleen Moes

Met een nieuwsgierige blik, creatieve geest en zakelijk instinct werkt Heleen al ruim 15 jaar aan de groei en ontwikkeling van bedrijven en merken. Zowel binnen corporates, start-ups en alles er tussenin. Vraagstukken die raken

Joop der Weduwen

Joop heeft in Utrecht in de jaren 80 van de vorige eeuw rechten gestudeerd en is zowel strafrechtelijk als privaatrechtelijk afgestudeerd. In 2005 heeft hij ook

Michiel van de Watering

MMS is sinds 2004 ondernemer vanuit zijn bedrijf Accountable Marketing. Na het verschijnen van zijn eerste boek ‘Marketing Kassa’ november 2012 is hij ‘overgestapt’

Peter de Wever

Peter de Wever is gestart bij KPMG en is sinds 1992 Register Accountant. Hij heeft daarna een periode van 5 jaar gewerkt als Finance Director van een handelsonderneming. Sinds 1997 is Peter actief als Interim Manager.