Rob Zomer

Een bescheiden, inspirerende, ondernemende en verbindende voetbalprofessional. Zo kan ik Rob Zomer het best omschrijven na het interview dat Inez met hem hield voor de rubriek 'In gesprek met'.

Waar moeten we beginnen? We hebben bij de Makro Nieuwegein afgesproken en als Inez en ik naar het Netwerkplein lopen, komen we daar gelijktijdig met Rob aan. Voor Rob was het het eerste bezoek aan de vernieuwde Makro. Dus 'moeten' we hem wel kennis laten maken met het foodcourt en nodigen hem uit voor een heerlijke lunch aldaar.

Rob is een rustige, bescheiden man. Met weinig woorden kan hij veel zeggen. Een eigenschap die ik erg bewonder en graag zelf ook zou hebben. Ik denk dat Rob mede door zijn rustige manier van communiceren zo'n goede voetbaltrainer is. Als vanzelf luister je vol aandacht naar hem. Voetbal en alles daaromheen is wat Rob bezighoudt. Hij heeft zijn passie voor voetbal goed weten te combineren met zakendoen.
Met Rondom Voetbal, de voetbalkrant in het hartje van het land (en de website), brengt Rob al sinds jaar en dag letterlijk alles wat speelt rondom voetbal in beeld. Vanuit zakelijk perspectief is hij als ondernemer met deze uitgave wisselend succesvol. Van heel goede tijden met veel adverteerders tot momenten van 'hoe moet het nu verder?' Daar is Rob zichzelf de afgelopen jaren wel meer dan eens tegengekomen. Rob vertelt hoe hij er steeds harder aan moest trekken om adverteerders binnen te halen. "Koud acquireren, dat is niet iets wat ik graag doe", is zijn conclusie. Een opmerkelijke conclusie, want luisterend naar hem terwijl hij met Inez in gesprek is, ben ik van mening dat hij met zijn rustige stem en houding iedereen gemakkelijk kan overtuigen. Als we hier verder over praten, begrijp ik dat Rob graag persoonlijk in gesprek is met potentiële klanten. Niet koud via de telefoon, dat is niets voor hem. Rob ziet zijn talent ook in het organiseren en verbinden van mensen. Samen met zijn gelijkgestemde compagnon Gert Kruijs - ja, die van FC Utrecht - vormt hij een sterk team.

Gert Kruijs is degene met wie Rob, en om hen heen een team van voetbaltrainers, de Voetbal Talentenschool heeft opgericht. Mijns inziens zowel zakelijk als maatschappelijk een heel goed initiatief. Met de Voetbal Talentenschool organiseren zij met grote regelmaat voetbaltrainingsdagen voor de jeugd. Met groepen van rond de honderd jonge voetbaltalentjes het veld op. Onder professionele trainingsbegeleiding. Lekker voetballen, veel leren en talent naar boven halen. Een wetenswaardigheidje: de ons welbekende Remco Claessens van Staples is een van die trainers.logo voetbaltalentenschool
Maar terug naar Rob. Een aspect dat je bij Rob in al zijn activiteiten terug ziet komen is 'verbinden'. Het verbinden van mensen, en van ondernemers in het bijzonder, is iets wat hem boeit en waarmee hij altijd bezig is. Dat blijkt al uit zijn Rondom Voetbal activiteiten, maar helemaal uit de door hem opgerichte Business Club Midden Nederland, met als een van de mooiste activiteiten de jaarlijkse Business Rally Midden Nederland. Rob organiseert deze business club met de sterke motivatie dat iedere deelnemende ondernemer daadwerkelijk iets aan zijn deelname of aanwezigheid op de bijeenkomsten heeft. Daar ziet hij ook op toe. Rob gaat daar goed mee om en laat op natuurlijke wijze onderlinge contacten ontstaan. Hoewel hij dat zelf niet zo bijzonder vindt, weet ik dat dat een gave is die lang niet iedereen heeft.

In gesprek met Rob merk je ook dat hij een zeer verantwoordelijk man is. Hij wil zaken goed doen. En als dat niet gaat, dan kan hij er wakker van liggen. Niet zozeer voor zichzelf maar vooral denkend aan de belangen van alle betrokkenen. Terwijl hij dit zo vertelt kan ik duidelijk aan hem zien hoe hij dit meent. Hij haalt een voorbeeld uit het verleden aan en je ziet de zorgen van toen in zijn gezicht terug. Het maakt indruk op mij om iemand zo oprecht te zien.

logo businesclub midden nederlandNog even terugkomend op die Business Rally, dat is overigens een bijzonder evenement. Zo wordt er altijd een exclusieve locatie gekozen zoals Lauswolt Friesland. Ook het deelnemersveld met o.a. Frans van Seumeren is indrukwekkend. Maar dat Rob met Frans bevriend is, is iets wat Rob zelf niet benadrukt. Daar komt zijn bescheidenheid weer om de hoek kijken. (Daarom noem ik het als schrijver van deze rubriek maar even.)

Inez en Rob praten volop verder. De lunch was heerlijk en we nemen nog een glas wijn voordat we afsluiten en ieder weer zijns weegs gaat.

Terug op kantoor zit ik het hele gesprek tussen Inez en Rob nog eens te overdenken. Het was weer een bijzonder gesprek met Rob Zomer. Een prettige man. Een bescheiden, inspirerende, ondernemende en verbindende voetbalprofessional.


#OCMN Actueel

Met #OCMN Actueel krijg je paar keer per maand relevant nieuws over activiteiten van OCMN en ondernemers verbonden aan het netwerk. Stay Connected!

Utrechtse Euro

logo utrechtse euro

De OCMN organisatie en steeds meer Cardhouders nemen deel aan de Utrechtse Euro

OCMN - Data Collectief ambassadeur

logo datacollectief

Bedrijfsbanners