Vitaal ondernemen

WAT IS DE DEFINITIE VAN VITALITEIT?

De definitie van vitaliteit is volgens het welbekende woordenboek Van Dale ‘energie om te leven’. Synoniemen zijn veerkracht en levenskracht)
In het kader van vitaliteit staat het ook voor kracht die men haalt uit motivatie, inspiratie en werkplezier. Vitaliteit is een omschrijving van een algemeen welbevinden op fysiek, mentaal en emotioneel vlak. Vitaliteit is afgeleid van het Latijnse woord ‘Vita’, wat leven betekent. Vitaliteit duidt op het bruisen van energie, je sterk en fit voelen en het beschikken over een grote mentale veerkracht en veel doorzettingsvermogen.

Voor een goed en gelukkig leven is vitaliteit belangrijk.

Bij vitaliteit gaat het om een gezonde geestelijke én lichamelijke gesteldheid van de mens. In de huidige maatschappij groeit het belang van vitaliteit. Men probeert gezonder te leven, door gezond te eten en te sporten.
Behalve lichamelijke gezondheid, speelt ook de geestelijke gezondheid een rol. Een ongezonde levensstijl (roken, drinken, slechte voeding, slecht slapen etc.) kan invloed hebben op de geestelijke gesteldheid met effecten als vermoeidheid, stress, minder presteren.. Wanneer men voldoende veerkracht heeft, voelt men zich geestelijk en lichamelijk in staat om actief in het leven te staan.d

Aandachtsgebied: Vitaal ondernemen

Niet alleen in het privéleven, maar ook in de uitvoering van arbeid is vitaliteit belangrijk, wat onderverdeeld kan worden in vier dimensies, die met elkaar in balans moeten zijn:

 • fysiek (voldoende beweging, verantwoorde voeding, genoeg slaap),
 • mentaal (persoonlijke groei en ontwikkeling),
 • emotioneel (zelfbewustzijn, samenwerking met mensen)
 • spiritueel (betekenisvol en nuttig bezig zijn).

Deze vier dimensies worden soms ook wel als lichaam, hoofd, hart en ziel getypeerd. Vitaliteit is iets waar mensen naar streven: het ultieme gevoel van levenslust en energie.

Vitale mensen in een organisatie hebben meer plezier en energie, zijn creatiever en productiever in de uitoefening van hun taken. Bovendien voelen zij meer betrokkenheid met de organisatie en collega’s en verzuimen minder. Genoeg redenen voor organisaties om zich te richten op een vitaliteitsbeleid: het personeel (en daarmee de organisatie) door middel van nieuw beleid vitaler maken.

Vitaal ondernemen kan op verschillende manieren, een paar voorbeelden zijn: interventies op het gebied van gezondheid of werk-privébalans, het promoten van sport en bewegen, een passend opleidingsaanbod, de inrichting van de werkplek, verbetering van de arbeidsvoorwaarden etc.

De meeste mensen werken zo’n 40 uur per week. Het grootste gedeelte van de tijd wordt besteed aan werken. Veel werknemers ontlenen aan werken een gevoel van eigenwaarde en productiviteit. Een hoog niveau van vitaliteit in een organisatie zorgt ervoor dat werknemers het maximale uit hun baan kunnen halen. Het ultieme resultaat is dat werknemers vitaal wórden door hun werk. Dit kan behaald worden met werkplezier, en wanneer werknemers het gevoel hebben dat hun rol in de organisatie belangrijk is en de werkdruk niet te hoog is.

Heb je behoefte aan ondersteuning bij vitaal ondernemen?

Desirée Dankers van VitaalWerktBeter kent de uitdagingen waar je als ondernemer mee te maken hebt, maar kent ook de zorgen van jouw werknemers. Zij heeft een programma ontwikkeld waar jullie beiden beter van worden. Jouw werknemers met meer plezier aan het werk en jij de kans om zorgeloos en succesvol te ondernemen.

Desiree Dankers
085 0608840
info@vitaalwerktbeter.nl

het team

Met de OCMN privilegekaart benut je optimaal de voordelen van het OCMN netwerk. Als kaarthouder ben je geen lidmaatschap aangegaan, maar met deze voordeelkaart, kun jij laten zien dat je verbonden bent met onze organisatie en ons netwerk een warm hart toedraagt.

Welke voordelen levert een OCMN privilegekaart?

 • Een persoonlijke OCMN privilegekaart kun je gebruiken als naambadge tijdens de netwerkconferenties
 • Je hebt voorrang op speciale events waar je ook als eerste over geïnformeerd wordt.
 • Je profiteert van voordeeltarieven bij speciale kaarthouders-events
 • Je ontvangt speciale aanbiedingen van partners
 • Altijd vrij toegang tot de maandelijkse bijeenkomsten
 • Een gratis Utrechtse Euro account (Je hoeft geen jaarlijkse contributie van U€ 50 te betalen zolang je kaarthouder bent)
 • Je krijgt toegang tot extra promotie mogelijkheden.
 • Je kunt gebruik maken van de voordeeltarieven van de OCMN huislabels: ICT Support, Design Studio, Back-Office of secretariële ondersteuning, Huisjurist en Webdesign en Webcare (waaronder content management, content creation en sales)
 • Je onderscheid jezelf van andere deelnemers. De privilegekaart is jouw badge en daarmee laat je zien dat je verbonden bent met het OCMN netwerk ofwel "Proud to be Connected".

Wat kost de OCMN privilegekaart?

Het tarief voor de privilegekaart is € 125 per jaar, exclusief btw, dat neerkomt op afgerond een tientje per bijeenkomst. Je kunt het enerzijds zien als een symbolisch bedrag waarmee je de organisatie van de OCMN netwerkconferenties mogelijk maakt en anderzijds als een bonuskaart voor de hierboven genoemde extra voordelen.

Interesse? Wil je erbij horen? Wil je extra voordeel? 
Word dan snel OCMN privilegekaarthouder! Klik op de button onderaan deze pagina.

Interesse in de laatste aanbieding? Of wil je extra voordeel?
Onderneem nu actie!

word privilegekaarthouder