Vitaal ondernemen

En gezonde geest in een gezond lichaam. Dat is een goede levenshouding voor ieder mens. En doorvertaalt naar ondernemersschap, het bedrijf, de medewerkers, directie en eigenaren, maakt dit zelfs het verschil tussen falen, middelmaat en succes.

Vanuit OCMN besteden we veel aandacht aan vitaal ondernemen. We delen kennis en inzichten maar ook heel concreet bieden we toegang tot programma's, producten en diensten van gespecialiseerde partijen.

Met deze rubriek willen we iedere ondernemer inspireren en informeren over vitaal ondernemen. En we gaan verder want vitaal ondernemen is vooral Doen! Daarom tref je hier ook een gericht programma aanbod aan van nauw bij OCMN betrokken specialisten.

InnerStance - VitaalWerktBeter® -  VitaliteitScan - Rebalance.nu - ReflActive


 

IKIGAI – koers met hart en hoofd

erika schrikJe hebt een mooie strategie en plannen maar toch… het lijkt een beetje te ontbreken aan een gezamenlijke koers. Heeft iedereen hetzelfde voor ogen? Doet iedereen waar hij of zij energie van krijgt en goed in is, ervaren je klanten waarde en zijn de resultaten goed?
Kortom, hoe vitaal en (veer) krachtig is jouw organisatie?

Met Ikigai for Business leg je een vitale basis. Bevlogenheid en klantwaarde zijn het resultaat.

Introductie ikigai door Erika Schrik
Aanbieding OCMN-leden: 15% korting op een Ikigai for Business traject in jouw organisatie
Maak een afspraak voor een kosteloze intake voor jezelf of je organisatie. Samen bespreken we jouw situatie en/of de vraagstukken die in jouw organisatie leven.
Er zijn geregeld introductieworkshops; neem contact op voor de eerstvolgende datum. Erika Schrik, 06-222 095 39 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer op Koers-met-hart-en-hoofd-ikigai https://reflactive.nl/dienstverlening/visie-met-hart-en-hoofd-ikigai/

Wat is IKIGAI?
Veel organisaties zijn in de dynamiek van de maatschappij steeds op zoek naar relevantie voor klanten en interne beleving; ze zoeken hun ‘ikigai’.
Ikigai is Japans voor ‘optimale reden van bestaan’. Ikigai for Business helpt niet alleen bij het ontdekken van de optimale reden van bestaan maar ook bij het vertalen ervan naar concrete acties (plan van aanpak) en zichtbaar resultaat. Ikigai is het kompas van de organisatie.

Ieder individu, maar ook iedere organisatie heeft een ‘ikigai’. Soms hebben we deze nog niet ontdekt. Het samen ontdekken is een ontdekkingsreis die betekenis geeft voor een gelukkiger leven en vitalere organisatie. Dit stap voor stap proces kun je doorlopen met klanten, medewerkers of andere betrokkenen. Maar ook individueel in een coachtraject.

Hoe staat het met jouw lijf?

Het is alweer december. Wellicht ben je een inhaalslag aan het maken in de laatste maand van dit jaar. Het lijf begint wat te protesteren en je ervaart meer vermoeidheid dan voorheen. Even onder ons, brutaal eerlijk; hoe staat het ervoor met jouw lijf? Je lijf is de basis voor jouw onderneming. Toch zie ik vaak dat ‘business’ op nummer 1 staat, wat niet geheel onlogisch is. Maar wat als we op langer termijn niet meer op het hoogste niveau kunnen mee draaien? Dat willen we allemaal, toch? Wat is dan 2-3 uur op een week van 168 uur? Als investering in je lijf. Het lijf wat jouw onderneming draait. Wat ervoor gaat zorgen dat je makkelijker gefocust blijft op hetgeen wat er echt toe doet, minder stress ervaart en met power door het leven beweegt. Bij Inner Stance helpen wij je afkomen wat je niet meer wilt, en zorgen wij dat je krijgt wat je wél wilt. Een krachtig leven start bij... een krachtige body! See you on the other side!

Succes en tot ziens bij www.innerstance.nl 

Ronde Tafel over preventie en vitaliteit (14 december 2018)

Drs Desiree Dankers - VitaalWerktBeter
Op 14 december 2018 verzorgt Stress Alert System in samenwerking met VitaalWerktBeter een Ronde Tafel over preventie en vitaliteit
 
De Ronde Tafel is voor werkgevers en HR-managers die een mening hebben over dit onderwerp. Of die zich willen laten inspireren door andere werkgevers en vakgenoten.
 
Aanmelden - Interesse in deelname?
Tot 11 december 2018 18:00 uur via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. interesse in deelname Ronde Tafel 14-12-2018

Lees meer...

Boerderij de Zalm - Meet, Sleep, Rebalance

logo Boerdrij de zalmVanuit rust en ruimte zijn de mooiste ideeën ontstaan. Met genoeg plek voor creativiteit en fun zul je in dit arrangement op zoek gaan naar de sleutel tot zelfverwerkelijking.

Droom je grootste droom. Ik ben mijn dromen aan het waarmaken. Ik help je graag bij die van jou. Wil je hulp om juist die stap te zetten, die je nu steeds maar niet neemt?

Wat weerhoudt je?
Hoe kun je toch dat verwezenlijken, dat je al zo lang diep in je hart wilt?
Kom voor inspiratie naar Boerderij de Zalm.

We hebben voor OCMN cardhouders een speciale aanbieding. Kom je voor het INSPIRATION arrrangement, dan krijg je 10% korting op de normale waarde. Op jouw inspiratie!

Boerderij de Zalm – INSPIRATION arrrangement een uniek aanbod op een unieke locatie...

#OCMN Actueel

Met #OCMN Actueel krijg je paar keer per maand relevant nieuws over activiteiten van OCMN en ondernemers verbonden aan het netwerk. Stay Connected!

Utrechtse Euro

logo utrechtse euro

De OCMN organisatie en steeds meer Cardhouders nemen deel aan de Utrechtse Euro

OCMN - Data Collectief ambassadeur

logo datacollectief