Hoe kan het toch dat iedereen tegenwoordig enorm druk is, en ook nog eens stress ervaart? Komt dit omdat we teveel moeten doen, of ligt hier iets anders aan ten grondslag?

De week van 12 november staat te boek als ‘Week van de Werkstress’. Echter, is dit een probleem wat niet alleen in deze week speelt. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 5 mensen niet werkt, als gevolg van stress of een burn-out, zo zegt Erik Matser.
Volgens hem ontstaat het probleem bij het volgende; “Onze samenleving promoot het intrappen van het gaspedaal en negeert de rem, er ontstaat een disbalans”.

Laten we eens kritisch kijken naar deze disbalans. Alleen de samenleving de schuld geven is natuurlijk te makkelijk, in mijn ogen ontstaat stress door de volgende twee feiten;
1) Je doet WEL de dingen die je NIET zou moeten doen.
2) Je doet NIET de dingen die je WEL zou moeten doen.

Dus; weten dat je nee moet zeggen tegen nog meer werk en dit niet doen, levert stress op. Weten dat je eigenlijk dat ene telefoontje moet plegen of dat lastige gesprek aangaan en het niet doen, levert stress op. Weten dat je dat wijntje of gebakje beter niet kan nemen en het toch doen, levert stress (en frustatie) op. Weten dat je voor jezelf moet kiezen en dit niet doen, levert stress op.
Wordt ‘ie al wat duidelijker? ;)

Deze stress wordt allemaal intern gecreëerd, door de keuzes die wij (onbewust) zelf maken. Zodra je dit gaat zien, heb je een keuze. Kies er voor om de acties te doen je moet doen. Dit zorgt voor meer effectiviteit en een stressvrije week van de werkstress :)

Succes en tot ziens bij www.innerstance.nl 

#OCMN Actueel

Met #OCMN Actueel krijg je paar keer per maand relevant nieuws over activiteiten van OCMN en ondernemers verbonden aan het netwerk. Stay Connected!

Utrechtse Euro

logo utrechtse euro

De OCMN organisatie en steeds meer Cardhouders nemen deel aan de Utrechtse Euro

OCMN - Data Collectief ambassadeur

logo datacollectief