OCMN Online Events

Maandelijks op de 1e vrijdag van de maand is het OCMN online event.

Het event start voor op vrijdag om 09:00 uur en loopt onafgebroken online door tot 17:00 uur. Tijdens het event is er doorlopend de ruimte om online te netwerken. Dit op drie, nader te benoemen, manieren. Bezoekers kunnen op elk, door hun gewenst, moment bij het event binnen 'hoppen'. 

De algemene agenda van het event is:
 Vrijdag; publieksdag met:
- de focus op netwerken van 09:00 tot 11:00 uur
- parallel kennissessies en workshops van 10:30 tot 11:30 uur (uiterlijk tot 12:00)
- doorlopende online netwerkfaciliteiten tot vrijdag 17:00 uur
- Afsluiting event met online Vrijdag Middag Borrel van 16:00 tot 17:00 uur.

Gedurende het hele event kan je netwerken met andere online aanwezigen d.m.v.:

  1. de Networking SpeedMeet tool.
    Hiermee wordt je willekeurig met elkaar verbonden in een audio/video sessie van 3 minuten. Als je contactgegevens met elkaar wilt uitwisselen, kan dat met een klik op de “connect” button. Hebben beide dit gedaan dan vind je de gegevens terug in je persoonlijke Hopin account.
  2. de Session Huiskamer.
    In deze sessie kan je doorlopend anderen virtueel ontmoeten, contact leggen en meepraten met audio/video of chat. Daarnaast kan je hier presentaties aan elkaar geven of een Youtube video tonen.
  3. tab Event People
    Alle geregistreerde bezoekers worden gedurende het event getoond onder het tabblad Event - People. Hier kan je zien wie er op dat moment online is. Contact opnemen is mogelijk met een chatbericht of klik op "invite". Klikken jullie beide op de link, dan wordt er een onderlinge audio/video verbinding gelegd.

De themagesprekken worden "live" gehouden in de OCMN Showroom en online gestreamed naar de Stage (het hoofdpodium). Het onderwerp wordt bepaald door OCMN en gaan over de actualiteit die relevant is voor ondernemers. Als bezoeker kan je een themagesprek volgen. Doordat het themagesprek live is kan je via de chat vragen stellen die tussendoor of na het gesprek beantwoord worden.

De gastspreker komt uit het midden van het OCMN netwerk. Je hoeft als gastspreker geen privilegekaarthouder te zijn, maar er is ook geen sprekersvergoeding beschikbaar. Daar tegenover staat dat OCMN Showroom de ruimte, techniek, audio/video expertise en mankracht faciliteert. Plus je krijgt als spreker exposure.

De kennissessies zijn inhoudelijke sessies met relevante informatie voor ondernemers. Als bezoeker is er geen enkele interactie met de spreker, tenzij de spreker in de chat aanwezig is. Net als bij de themagesprekken is de spreker iemand uit het OCMN netwerk.

De sessie wordt opgenomen in de OCMN Showroom. Van de sessiegever wordt verwacht dat deze aantoonbare expertise over het onderwerp heeft en OCMN privilegekaarthouder is of wordt.
De opgenomen sessie wordt als kennissessie gepubliceerd en onder de aandacht van het publiek gebracht op de online kanalen die OCMN ter beschikking heeft. Dit met vermelding van de sessiegever en OCMN logo. Dit ter versterking van de naamsbekendheid van de sessiegever en als toegevoegde waarde voor OCMN. 

Naast een kennissessie kan je als bezoeker ook een workshop volgen. Het grote verschil met een kennissessie is dat deze wel live wordt gegeven. Afhankelijk van de workshop kan je ook meedoen door middel van een audio/videoverbinding.

Met de workshops biedt OCMN privilegekaarthouders de mogelijkheid om interactieve sessies te houden. De inhoud van een workshop-sessie is volledig vrij in te richten. Van OCMN krijg je een formulier waarop staat wat er nodig is om de online omgeving in te richten. Het inrichten van de online omgeving wordt door OCMN gedaan. Als workshopgever kan je zelf bepalen hoe de sessie gevolgd kan worden. Gratis, betaald, interactief, open of moderated (je bepaalt zelf wie in beeld komt). Ook kan de workshop opgenomen worden. Daarnaast kan je gebruik maken van de faciliteiten die de OCMN Showroom biedt, let wel op; er is maar beperkt ruimte. Natuurlijk kan je de workshop ook vanuit een eigen locatie verzorgen.
De workshopsessies worden ingepland op de 1e vrijdagen van de maand vanaf 10:30 tot 11:30 / 12:00 uur.

Bij de Expo zijn de exposanten te bezoeken. Zij kunnen live aanwezig zijn met een audio/videoverbinding of een promotie video laten zien. Je kan hier altijd een chatbericht achterlaten. Ook kan het zijn dat je bij een exposant een interessant aanbod vindt.
Daarnaast vindt je in de Expo omgeving de OCMN Servicebalie. Als wij live aanwezig zijn kan je hier je vragen stellen, natuurlijk kan je ook hier een chatbericht achterlaten.

Als exposant krijg je beschikking over een virtuele beursstand. Je kan het hele event live met een audio/videoverbinding aanwezig zijn of promotie video’s laten zien. Een combinatie hiervan kan natuurlijk ook.
De Expo ruimte is zo ingericht dat er een Call to Action gedaan kan worden.
De Expo is gedurende ieder maandelijks event op de publieksdagen doorlopend toegankelijk. Als exposant kan je ervoor kiezen om drie of meer aansluitende maanden een stand af te nemen. Of met een stand deel te nemen aan vier of meer over het jaar verspreide events. De Expo kan je goed combineren met een kennissessie, workshopsessie of advertentie voor extra exposure. Adverteren kan op twee verschillende plekken, op de registratiepagina "Proudly Supported By" en op de receptiepagina "Gesponsord door".

Van OCMN krijg je een formulier waarop staat wat er nodig is om de online omgeving in te richten. Het inrichten van de online omgeving wordt door OCMN gedaan 
Op dit moment (eerste kwartaal 2021) zijn de enige voorwaarden voor deelname als exposant dat je OCMN privilegekaarthouder bent en dat ingeplande expo deelname niet geannuleerd kan worden.

Op het event is er een goede sponsorvermelding mogelijk.
In het openbaar op de Registratiepagina en, in de eventomgeving zelf, op de Receptiepagina. Een sponsorvermelding kan los of in combinatie met alle andere mogelijkheden. Voor het tarief gaan we graag samen met jou in overleg.