Doneer Crypto en support OCMN

Beurs en SPAC

De beurs richt zich op grote bedrijven met € 5 miljoen aan eigen vermogen en € 5 miljoen aan uit te geven eigen vermogen.
De nieuwe trend op de aandelenmarkt is SPAC. SPAC is een afkorting voor Special Purpose Acquisition Company. SPAC is een bedrijf dat openbare lijsten gebruikt om fondsen te werven voor overnames of fusies. Op het moment van de beursgang weten beleggers nog steeds niet in welk bedrijf ze uiteindelijk moeten investeren. SPAC heeft ook geen bestaand bedrijf op de dag van de beursgang.

Durfkapitaalfonds

Durfkapitaalfondsen zijn investeringsfondsen die gericht zijn op het doen van risicovolle investeringen in innovatieve en/of snelgroeiende bedrijven. Mensen beleggen vanaf ongeveer 200.000 euro, meestal voor een bepaald percentage van hun voorraad.

Holdingmaatschappij

Private equity-ondernemingen beheren het vermogen van institutionele beleggers en investeringsfondsen in één fonds, waarbij de focus ligt op grote MKB-bedrijven variërend in grootte van 1 tot 2 miljoen euro. Regionale ontwikkelingsmaatschappij

InvestNL

InvestNL is een particulier investeringsfonds gericht op energieconversie en innovatieve scale-up. De investeringsrichtlijn is 5 miljoen euro en het fonds leent tot 50 procent van het benodigde bedrag. InvestNL schat via een quick scan in of een project of bedrijf in aanmerking komt voor donaties.
Middelgrote vakbeurs

MKB-beurs

NPEX is een beurs voor middelgrote ondernemingen die op zoek zijn naar (groei)kapitaal van € 1 miljoen tot € 10 miljoen. Een andere MKB-beurs is Nxchange, een beurs voor MKB-ondernemers die effecten rechtstreeks tussen bedrijven en investeerders verhandelen. Nxchange stelt kmo's ook in staat om innovatie- en groeikapitaal te lanceren en aan te trekken door aandelen en obligaties uit te geven via de blockchain. Financiering vanaf 200.000 euro.

Strategische partners

Strategische partners zijn individuen of organisaties. Het kan een business angel zijn of een participatiemaatschappij. Maar ook belangrijke concurrenten, klanten, leveranciers en acquisitiekandidaten kunnen uw programma financieren.

Online krediet via fintech

Met behulp van financiële technologie organiseren fintech-financiers het financieringsproces. Aanvragen, beoordelen en betalen kan snel. Het gaat om bedragen variërend van € 5.000 tot € 250.000 of meer. Denk bijvoorbeeld aan online krediet, online werkkapitaal, matching platforms, prepaid tegoed via geldautomaten en prepaid tegoed voor webwinkels.

Particulier schuldfonds

Particuliere schuldfondsen zijn een andere vorm van directe leningen. Particuliere schuldfondsen verstrekken subprime-leningen aan het MKB. Bij faillissement hebben andere schuldeisers voorrang. Om in aanmerking te komen moet u winstgevend zijn, voldoende cashflow genereren en niet meer naar de bank kunnen voor extra krediet. Financiers verstrekken tussen de € 250.000 en € 10 miljoen voor groei, innovatie, bedrijfsovername of herfinanciering.

Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROM's)

zijn lokale durfkapitaalbedrijven die voornamelijk investeren in innovatieve en snelgroeiende bedrijven. De voorwaarden verschillen per ROM en het minimumbedrag is 50.000 euro.

Zakelijke engel

Business angels zijn particuliere of informele investeerders, meestal ex-ondernemers, die individueel of gezamenlijk tussen de € 50.000 en 750.000 in uw bedrijf investeren.

Organisatie gegevensOndernemers Conferenties Midden-Nederland

Adres- en contactgegevens

OCMN
Groothandelscentrum Midden-Nederland
Laagraven 5d
3439 LG Nieuwegein

T: +31 30 8770244
E: info@ocmn.nl

KvK: 30171916 - TEiM