Ondernemers Conferenties Midden-Nederland

Jouw zakelijke netwerk van ondernemers en zelfstandig vakspecialisten
OCMN Vitaal Ondernemen banner Image by Gerd Altmann from Pixabay

Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf begin augustus 2020 kosteloos een ontwikkeltraject volgen bij een gekwalificeerd loopbaanadviseur. Daarmee krijgen mensen zicht op de arbeidsmarktkansen die er in deze crisis voor hen zijn, aldus onze Rijksoverheid.

Minister Koolmees is blij dat mensen vanaf deze zomer al aan de slag kunnen met een loopbaanadviseur: “Het is heel belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk. Dat is altijd al zo, maar in deze crisis geldt dat misschien wel extra. Veel mensen zullen de komende maanden ander werk moeten gaan doen. Wie zich daar nu al op voorbereidt, kan sneller een overstap maken als dat nodig is.” Zoals je kunt lezen op: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/07/31/kosteloos-een-ontwikkeladvies-volgen-vanaf-morgen-mogelijk

Voor de loopbaanprofessionals, werkgevers en deelnemers binnen het OCMN netwerk is dit een welkome kans om in te koppen. De ontwikkeladviessessie is voor iedereen in Nederland voor 100% gesubsidieerd. De subsidie bedraagt € 700 per aanmelding. De subsidieaanvraag verloopt via de loopbaanprofessional dus als particuliere deelnemer of werkgever heb je daar geen omkijken naar. Je hoeft je alleen maar te melden bij een gekwalificeerde loopbaanprofessional en die verzorgt het hele traject.

Deze regeling is bedoeld voor werkgevers, werknemers en zelfstandigen vanaf 18 jaar.

Gekwalificeerde Loopbaanprofessionals bij OCMN:

 Update: 13-08-2020 afgelopen week zijn de eerste tien ontwikkeladvies trajecten aangevraagd. Dat gaat snel en de verwachting is dat al in het 3e kwartaal de subsidielimiet bereikt wordt.

NB: Ben je zelf Loopbaanprofessional, OCMN Privilegekaarthouder, actief op dit gebied en wil je ook op deze pagina vermeld staan als gekwalificeerd loopbaanprofessional? Laat dat dan weten aan het OCMN     secretariaat via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.