Doneer Crypto en support OCMN

image from pixabay.com

De inschatting dat er behoefte is aan loopbaan-ontwikkeladviezen is goed gebleken.

In een periode van nog geen maand hebben 22.000 mensen zich geregistreerd. Jammer genoeg is daarmee de subsidiegrens bereikt. Maar dat doet niets af aan het feit dat duizenden mensen en vele loopbaanadviseurs actief en bewust aan de slag zijn gegaan met hun persoonlijke loopbaanontwikkeling.

Vanuit het OCMN aandachtsgebied "Vitaal Ondernemen" zijn wij blij met deze ontwikkeling, want "Stilstaan is achteruitgaan" zoals iedere ondernemer en zelfstandige weet. En met initiatieven zoals het subsidiëren van het ontwikkeladvies draagt de overheid op goede wijze bij aan ontwikkeling en vooruitgang is mijn mening.

Wat heeft de inzet van het ontwikkeladvies betekent voor aan OCMN verbonden loopbaanprofessionals?
We hebben dit niet en détail onderzocht, maar mijn inschatting is dat er een vijftigtal adviestrajecten zijn geregistreerd. Wat een extra omzet van minimaal € 35.000 betekent voor deze professionals. Of dat veel of weinig is maakt mij niet zo uit. Wel bevestigd het mij dat de meest alerte en snel handelende ondernemers en professionals, eenvoudig extra omzet maken door direct actie te ondernemen.
Zijn subsidietrajecten in de regel taai en moeizaam, in deze bijzondere tijd van corona-maatregelen gaan alle zaken anders dan anders. Er wordt letterlijk met geld gestrooid. Daar gaan we allemaal echt wel de rekening voor betalen. Maar komt er iets op jouw ondernemerspad, wacht en twijfel dan niet. Kom direct in actie want zie hoe snel het met deze ontwikkeladvies subsidie is gegaan. De voorspelling was dat het enkele maanden zou duren. De werkelijkheid is dat binnen één maand de limiet bereikt was.

Over Vitaal Ondernemen
De gang van zaken rond de subsidie is voor mij ook een typisch iets van Vitaal Ondernemen. Het in staat zijn om meteen in actie te komen. Meteen zelf of met jouw hele organisatie aan de slag om extra omzetkansen te pakken. Daar is een bepaalde mentale mindset voor nodig. Veelal zien we vitaal zijn als iets fysieks. Dat is echter maar een onderdeel. Mentale vitaliteit is zeker voor ons ondernemers nog belangrijker. Vitaal Ondernemen is dan ook meer een levenshouding en werkwijze waarmee je jezelf en het hele bedrijf op voorsprong houdt. Zeker in deze rare bijzondere tijd van gezondheidscrisis is dit weer eens gebleken. 

Maar hoe krijg je nu inzicht en grip op die vitaliteit?
Hoe weet je dat? Hoe meet je dat? Binnen het OCMN netwerk zijn er hoog gekwalificeerde professionals die je de antwoorden en inzichten kunnen geven. Een veel gebruikte, makkelijke tool die je direct inzicht geeft is de Vitaliteit QuickScan zie: https://vitaalwerktbeter.nl/quickscan-vitaliteit/

Of ga eens rechtstreeks in gesprek met aan OCMN verbonden vakspecialisten zoals Helena de Jong, Desiree Dankers of Simône Verlaan.

Wil je voor jou persoonlijk of voor de medewerkers in jouw bedrijf aan de slag met Vitaal Ondernemen? Neem dan gerust contact op met het OCMN Secretariaat via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel: 030-8770244. We brengen je graag in contact met de juiste professionals.

Ben je zelf een professional op dit gebied en nog niet in beeld of betrokken bij OCMN? Meld je dan zodat ook jij in contact kunt komen met de ondernemers opzoek naar jouw expertise.

Peter Klink
OCMN Management

Organisatie gegevensOndernemers Conferenties Midden-Nederland

Adres- en contactgegevens

OCMN
Groothandelscentrum Midden-Nederland
Laagraven 5d
3439 LG Nieuwegein

T: +31 30 8770244
E: info@ocmn.nl

KvK: 30171916 - TEiM