Doneer Crypto en support OCMN

Een werkgever kan de werkplekken ergonomisch inrichten voor flexwerkers door de volgende stappen te volgen:

1. Zorg voor verstelbare meubels:

Zorg voor verstelbare meubels, zoals bureaus en stoelen, om de werkplek aan te passen aan de individuele behoeften van de werknemer. Het is belangrijk om te investeren in ergonomische meubels die zorgen voor een goede zithouding en voorkomen dat werknemers last krijgen van lichamelijke klachten[1].

2. Creëer een goede werkhouding:

Zorg ervoor dat werknemers een goede werkhouding kunnen aannemen tijdens het werken. Dit betekent dat hun ogen op gelijke hoogte zijn met het computerscherm, hun armen in een hoek van 90 graden staan en hun voeten plat op de grond staan. Door de werkplek hierop in te richten, kan de werkhouding worden verbeterd en kunnen lichamelijke klachten worden voorkomen[1].

3. Stimuleer beweging:

Stimuleer werknemers om regelmatig te bewegen tijdens het werken. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van pauzeruimtes waar werknemers kunnen ontspannen en zich kunnen strekken. Ook kunnen stabureaus worden gebruikt om werknemers de mogelijkheid te geven om af en toe staand te werken[2].

4. Maak gebruik van akoestische panelen:

Akoestische panelen kunnen worden gebruikt om de akoestiek in de werkruimte te verbeteren en geluidsoverlast te verminderen. Dit kan de concentratie van werknemers verbeteren en stress verminderen[3].

5. Creëer een gezonde werkomgeving:

Een gezonde werkomgeving is belangrijk voor het welzijn van werknemers. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van planten, daglicht en goede ventilatie. Ook kunnen werkplekken worden gecreëerd die zijn voorzien van office pods, grote tafels voor groepswerk, lounges en afgesloten ruimtes waarin mensen in alle rust kunnen bellen[4].

6. Bied trainingen aan:

Bied trainingen aan over ergonomie en gezond werken. Dit kan werknemers helpen om een goede werkhouding aan te nemen en lichamelijke klachten te voorkomen[1].

Door bovenstaande stappen te volgen, kan een werkgever de werkplekken ergonomisch inrichten voor flexwerkers. Dit kan bijdragen aan een gezonde en productieve werkomgeving en het welzijn van werknemers.

Citations:

[1] Werkplek ergonomisch inrichten
[2] Arbocatalogus Rijk – Beeldschermwerk
[3] Trends werkplekken: werkgeluk als prioriteit
[4] 5 voordelen van een goed werkplekontwerp

Organisatie gegevensOndernemers Conferenties Midden-Nederland

Adres- en contactgegevens

OCMN
Groothandelscentrum Midden-Nederland
Laagraven 5d
3439 LG Nieuwegein

T: +31 30 8770244
E: info@ocmn.nl

KvK: 30171916 - TEiM