Doneer Crypto en support OCMN

Verschillende aspecten van een flexibele werkplek dragen bij aan een gezonde werkomgeving.

1. Goede ergonomie:

Flexibele werkplekken kunnen beter worden aangepast aan de individuele behoeften van werknemers. Het gebruik van verstelbare bureaus en stoelen, en de mogelijkheid om te staan of te zitten tijdens het werk, kan de ergonomie van de werkplek verbeteren. Dit vermindert de kans op lichamelijke klachten zoals rugpijn, nekpijn, en RSI[1].

2. Voldoende opbergmogelijkheden:

Op een flexibele werkplek hebben werknemers geen vaste eigen werkplek. Dit betekent dat zij elke werkdag een andere werkplek kunnen hebben die ze moeten aanpassen aan hun lichaamsmaten. Om onder dergelijke omstandigheden gezond werk mogelijk te maken, moeten de flexwerkplekken voorzien zijn van voldoende opbergmogelijkheden voor documenten en persoonlijke spullen. Elke flexwerker zou ook de beschikking moeten hebben over een verrijdbare of draagbare opbergmogelijkheid[1].

3. Akoestische demping:

Een goede akoestiek draagt bij aan een gezonde werkomgeving. Door de juiste akoestische maatregelen te nemen, kan de nagalmtijd worden beperkt tot maximaal 0,7 seconde. Dit verbetert de verstaanbaarheid en voorkomt onnodige geluidshinder. Het is belangrijk om te voorkomen dat er te veel werkplekken in één open ruimte zijn, omdat dit leidt tot meer klachten[1].

4. Flexibele arbeidstijden:

Flexibele arbeidstijden dragen bij aan een gezonde werkomgeving. Werknemers kunnen hun werkuren aanpassen aan hun persoonlijke omstandigheden, waardoor ze meer tijd hebben voor hun gezin en vrijetijdsactiviteiten. Dit kan de productiviteit ten goede komen, aangezien werknemers zich minder gestrest en overweldigd voelen[2].

5. Goede werk-privé-balans:

Een goede werk-privé-balans is belangrijk voor een gezonde werkomgeving. Werknemers die in staat zijn om hun werk en privéleven in balans te houden, zijn over het algemeen gelukkiger en gezonder. Dit kan bijdragen aan een positieve werkomgeving en verhoogde productiviteit[3].

6. Faciliteiten voor flexibel werken:

Flexibel werken houdt in dat medewerkers op basis van de soort activiteit van hun werk op dat moment een passende werkplek opzoeken. Als organisatie is het belangrijk om deze faciliteiten te bieden, zoals vergaderruimtes, stilteruimtes, en flexibele werkplekken. Dit kan werknemers helpen om hun werk op een efficiënte en gezonde manier uit te voeren[3].

In het algemeen dragen flexibele werkplekken bij aan een gezonde werkomgeving doordat werknemers meer controle hebben over hun werkplek en werktijden. Dit kan leiden tot minder stress en een betere balans tussen werk en privéleven. Door rekening te houden met bovenstaande aspecten kunnen bedrijven zorgen voor een gezonde en productieve werkomgeving voor hun werknemers.

Citations:

[1] Een gezonde flexwerkplek
[2] Gezonde werkomgeving in zeven stappen
[3] Trends werkplekken: werkgeluk als prioriteit

Organisatie gegevensOndernemers Conferenties Midden-Nederland

Adres- en contactgegevens

OCMN
Groothandelscentrum Midden-Nederland
Laagraven 5d
3439 LG Nieuwegein

T: +31 30 8770244
E: info@ocmn.nl

KvK: 30171916 - TEiM